Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Μύθοι σχετικά με την αποτοξίνωση από το κρέας 2

  • Οι χορτοφάγοι κουράζονται εύκολα γιατί δεν τους επαρκεί η ενέργεια από τις φυτικές τροφές.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αθλητές που είναι αποκλειστικά χορτοφάγοι ή Vegans ή ακόμη και ωμοφάγοι, για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ. Επίσης αν ψάχνεστε με την χορτοφαγία λόγω ενασχόλησης με εναλλάχτηκες θεραπείες, θα διαπιστώσετε πως η ενέργειά σας θα αυξηθεί. Όπως και η δυνατότητά σας να δίνετε και να λαμβάνετε ενέργεια (π.χ. στο ρέικι)

  • Οι χορτοφάγοι είναι μία απομονωμένη κλίμα με κοινές ιδεολογίες και κοσμοαντιλήψεις.

Σίγουρα η χορτοφαγία δεν είναι μία τάση ανθρώπων από συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα ή πολιτική προέλευση. Υπάρχουν χορτοφάγοι διαφορετικών ηλικιών, πολιτικών πεποιθήσεων, με διαφορετική παιδεία ο ένας από τον άλλο, διαφορετικών θρησκειών. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κανείς βουδιστής ή ινδουιστής για να είναι χορτοφάγος. Σε όλες τις φιλοσοφίες, χώρες και θρησκείες υπάρχουν υποστηρικτές της χορτοφαγίας. Η χορτοφαγία είναι μία στάση ζωής που κολλάει σε όλες τις κουλτούρες και ιδεολογίες.

  • Η χορτοφαγία είναι δύσκολη και για λίγους.

Ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει μία χορτοφαγική διατροφή. Οι δυσκολίες της χορτοφαγίας είναι οι ίδιες με της κρεοφαγίας. Όπως στην κρεοφαγία πρέπει να προσέχεις τι τρως, για να είσαι υγιής, έτσι και στην χορτοφαγία. Αν τρως μόνο junk food, τηγανιτά και λιπαρά, δεν μπορείς να ζήσεις υγιεινά ούτε ως χορτοφάγος ούτε ως κρεοφάγος. Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις. Όχι το τι θα φας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: