Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Μύθοι σχετικά με την αποτοξίνωση από το κρέας

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με την αποτοξίνωση απ' το κρέας, με τις νηστείες ή την χορτοφαγία. Μύθοι που όμως καταρρίπτονται πολύ εύκολα.

Παρακάτω είναι μερικοί μύθοι και οι απαντήσεις τους. Για συντομία θα αποκαλέσω αυτούς που κάνουν αποτοξίνωση απ’ το κρέας ή νηστεύουν χορτοφάγους.

  1. Οι χορτοφάγοι δεν έχουν μεγάλη ποικιλία τροφών, τρώνε μόνο σαλάτες και χόρτα.

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ισχύει. Πολλές φορές οι χορτοφάγοι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία από τους κρεοφάγους. Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με νέες γεύσεις και νέες ιδέες. Υπάρχουν συνδυασμοί τροφών που δεν σκέφτεσαι ως κρεοφάγος να κάνεις γιατί υπάρχει η εύκολη λύση του κρέατος. Παρ’ όλα αυτά για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει ποικιλία σε μία χορτοφαγική δίαιτα ή διατροφή, έχω να πω τα εξής:

.

.

http://xortosyntages.blogspot.com/

http://veganfoodforgreeks.blogspot.com/

http://youtube.com/watch?v=QpOB2ItdQSA

.

.

Και φυσικά αυτές οι προτάσεις είναι μόνο οι Ελληνικές προτάσεις. Παγκοσμίως υπάρχουν πολλά βιβλία και άπειροι ιστότοποι γεμάτοι με χορτοφαγικά εδέσματα.

  1. Οι χορτοφάγοι, πάνε ενάντια στα έθιμα του τόπου.

Κι όμως, το έχουμε ακούσει κι αυτό. Δεν είναι ανάγκη να φας κάποιο ζώο για να τιμήσεις τις ρίζες και τον τόπο σου. Ο σεβασμός, είναι το κλειδί στο να τιμάς και να διατηρείς τις παραδόσεις σου. Δεν είναι ανάγκη να φάει κάποιος γαλοπούλα τα Χριστούγεννα, συκώτια την Ανάσταση, αρνί την Κυριακή του Πάσχα ή μαλάκια στις Σαρακοστές. Υπάρχουν πολλά πιάτα, πολύ νόστιμα και ωραία στο μάτι για κάθε περίσταση. Υπάρχουν ακόμη και συνταγές για να αντικαταστήσει κανείς φαγητά όπως η μαγειρίτσα.

  1. Τα φαγητά που δεν έχουν κρέας είναι άνοστα.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν ασχολείστε με την μαγειρική είτε από ανάγκη, είτε από επάγγελμα είτε επειδή σας αρέσει θα ξέρετε πως το μυστικό για ένα νόστιμο γεύμα δεν κρύβεται τόσο στα συστατικά όσο στα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Και κρέας αν μαγειρέψει κάποιος χωρίς να βάλει κάποιο μπαχαρικό ή μυρωδικό, αλάτι, ρίγανη ή πιπέρι δεν θα έχει καθόλου ωραία γεύση. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν χορταρικά που μπορούμε να τα φάμε χωρίς τίποτα από τα παραπάνω και πάλι να έχουν πολύ ευχάριστη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: