Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Εισαγωγή στους Κρυστάλλους

Θεραπεία Κρυστάλλων

Εδώ και χιλιετίες οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν και να φέρουν ισορροπία. Δουλεύουν μέσω της αντήχησης και της δόνησης. Επιπλέον, οι κρύσταλλοι μπορούν να μας βοηθήσουν σε συνηθισμένα προβλήματα υγείας και είναι αποτελεσματικοί για πρώτες βοήθειες, κυρίως αν μπορέσετε να βρείτε αποστάγματα από αυτούς.

Ορισμένοι κρύσταλλοι περιέχουν ορυκτά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ο χαλκός, για παράδειγμα μειώνει τα οιδήματα και τις φλεγμονές. Ο μαλαχίτης έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάτι που βοηθά τις πονεμένες αρθρώσεις και τους μύες. Ένα βραχιόλι από μαλαχίτη επιτρέπει στο σώμα να απορροφήσει απειροελάχιστες ποσότητες χαλκού.

Στην αρχαία Αίγυπτο κονιορτοποιούσαν το μαλαχίτη και τον έβαζαν πάνω στις πληγές για ν' αποφύγουν την μόλυνση. Σήμερα αποτελεί ένα δυνατό απολυμαντικό. Η ιδιότητα αυτή των τοξιών κρυστάλλων να αποτοξινώνουν μοιάζει με την αρχή της ομοιοπαθητικής. Οι κρύσταλλοι μεταφέρουν με απόλυτα ασφαλή τρόπο απειροελάχιστες δονητικές ποσότητες ενός πράγματος που, αν λαμβανόταν σε μεγάλες δόσεις, θα ήταν δηλητηριώδες.

Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται και σε σύγχρονες ιατρικές πρακτικές. Είναι πιεζοηλεκτρικοί, κάτι που σημαίνει ότι ο ηλεκτρισμός και ορισμένες φορές το φως, παράγεται μέσω σύνθλιψης. Η ιδιότητα αυτή δαμάζεται σε μηχανήματα που δουλεύουν με υπερήχους. Ο ήχος χρησιμοποιείται πλέον στις πιο προηγμένες χειρουργικές μεθόδους. Μια πολύ εστιασμένη ακτίνα υπερήχου μπορεί να καυτηριάσει βαθιές πληγές στο σώμα και να διασπάσει όγκους χωρίς καμία παρεμβατική διαδικασία. Οι Σαμάνοι και παλιοί κρυσταλλοθεραπευτές ήταν γνώστες αυτής της ικανότητας των κρυστάλλων να εστιάζουν τις δονήσεις του ήχου και του φωτός σε μια συμπυκνωμένη ακτίνα, που χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να θεραπεύσουν.

Οι παλιοί θεραπευτές γνώριζαν επίσης ότι ορισμένοι κρύσταλλοι είχαν είτε τονωτικές είτε κατευναστικές ιδιότητες. Ο μαγνητίτης (magnetite) , με τη θετική και αρνητική του φόρτιση κάνει ακριβώς αυτό: καταστέλλει ένα υπερδραστήριο όργανο και ενεργοποιεί ένα υποτονικό.

Υπάρχουν κρύσταλλοι που θεραπεύουν γρήγορα αλλά μπορεί να δημιουργήσουν μια θεραπευτική κρίση, ενώ άλλοι δουλεύουν με αργούς ρυθμούς. Ο πόνος, για παράδειγμα, είναι κανονικά αποτέλεσμα πλεονάζουσας ενέργειας, μπλοκαρίσματος ή αδυναμίας, ατονίας. Ένας κρύος και κατευναστικός κρύσταλλος, όπως το λάπις λαζουλι, ή ο χαλαζίας τριαντάφυλλο (rose quartz), θα καταστείλουν την ενέργεια ενώ το καρνεόλιο θα την ενεργειοποιήσει, ο δε καθεδρικός χαλαζίας (cathedral quartz) είναι εξαιρετικός για την ανακούφιση από τον πόνο.

Οι κρύσταλλοι είναι εξαιρετικοί για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων. Το λαπις λαζουλι, θα απομακρύνει πολύ γρήγορα μια ημικρανία. Πρέπει όμως να γνωρίζετε από που προέρχεται η ημικρανία. Αν είναι αποτέλεσμα στρες, τότε ο αμέθυστος, το κεχριμπάρι ή το τουρκουάζ μπορούν επίσης να σας ανακουφίσουν. Αν όμως, σχετίζεται με το φαγητό χρειάζεται μια πέτρα που ηρεμεί το στομάχι, όπως ο σεληνόλιθος ή ο κιτρίνης.


Ολιστική Θεραπεία

Οι κρύσταλλοι θεραπεύουν ολιστικά, δηλαδή ενεργούν στο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου. Ευθυγραμμίζουν τις λεπτές ενέργειες και διαλύουν τις α-σθένειες (δυσ-τοκίες) φτάνοντας στην αιτία του προβλήματος. Οι κρύσταλλοι δουλεύουν μέσω της δόνησης. Επαφαναφέροντας την ισορροπία στα τσάκρας, μπορείτε να βελτιώσετε πολλές καταστάσεις σωματικής και ψυχολογικής α-σθένειας.

Οι περισσότερες α-σθένειες είναι αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων. Θα υπάρξει μια α-σθένεια στα λεπτά/άυλα επίπεδα. Η α-σθένεια αυτή μπορεί να είναι συναισθηματική ή διανοητική ή ένα δείγμα πνευματικής αμηχανίας ή αποσύνδεσης. [...]

Πηγή:

Η Βίβλος των Κρυστάλλων,

Judy Hall, εκδόσεις Ισόρροπον

www.isorropon.gr