Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Όταν ο καρκίνος μας χτύπησε την πόρτα..

Παίρνω το θάρρος να μιλήσω για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να έχω κάποια ιατρική κατάρτιση αλλά με μεγάλο σεβασμό και προσοχή. Ο καρκίνος δυστυχώς είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο που απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Τους τελευταίους μήνες άρχισε να απασχολεί και εμένα. Γι' αυτό θα ήθελα να προτείνω μερικές συμβουλές.
Αρχικά ο τακτικός έλεγχος σώζει ζωές. Αυτό λέγεται συνέχεια, αλλά ισχύει. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Να τρέφεστε καλά, να ξεκουράζεστε και να προσπαθείτε να μην στεναχωριέστε και αγχώνεστε ιδιαίτερα. Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής και όλα τα προβλήματα που αυτός δημιουργεί.. απλά μην ξεχνάτε να παίρνετε μία βαθιά ανάσα και να σκέφτεστε πως όλα περνάνε. Γενικότερα προσπαθήστε να αποφεύγετε την αρνητικότητα και την κακή ποιότητα ζωής.

Επίσης η διατροφή παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Οι τοξίνες θα πρέπει να αποφεύγονται και γενικότερα η υγιεινή διατροφή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Ελλατώστε ή κόψτε το κάπνισμα, προσπαθήστε να περιορίσετε τον καφέ και το αλκοόλ.
Είτε για πρόληψη, είτε συμπληρωματικά με την φαρμακευτική σας αγωγή καλό είναι να τα τηρείτε αυτά. Ο καρκίνος ίσως είναι η αφορμή για να ανοίξω αυτό το θέμα, δεν υπάρχει λόγος να μας συμβεί κάτι άσχημο για να αρχίσουμε να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Να προσέχετε, να αγαπάτε και να προστατεύετε τον εαυτό σας, είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε γι' αυτόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: