Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Tσιμέντο στο τσιμέντο


Μάλλον το τσιμέντο δεν είναι αρκετό στην πρωτεύουσα, γι αυτό το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει έκταση 25 στρεμμάτων και να ρίξει μπετόν 75.000 τμ κοντά στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η περιοχή υποτίθεται ότι προοριζόταν για πράσινο και αλάνες, αλλά τα 200 εκατ. ευρώ που αξίζει ο τσιμεντοποιημένος χώρος μοιάζουν αρκετά για να αγοράσουν συνειδήσεις. 23 χρόνια πριν το ΥΠΕΧΩΔΕ και η νομαρχία αποφάσισαν ότι στην περιοχή θα χτίζονταν εκκλησία και θα δημιουργούνταν αθλητικές εγκαταστάσεις. Η απόφαση φαίνεται ότι έμεινε απλά απόφαση. Και τώρα το θέμα βρίσκεται ήδη στα έγγραφα για άμεση υπογραφή του υπουργού κ. Γ. Σουφλιά.

Σε εποχές που οι ίδιοι οι πολίτες δεντροφυτεύουν μόνοι τους ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει σε αυτή την πόλη για να δεντροφυτευτεί, διαμαρτύρονται, καταλαμβάνουν πάρκα και εκμεταλλεύονται κάθε ελεύθερο χώρο αναζητώντας λίγο πράσινο, η Πολιτεία αντί να εμπνευστεί και να "συγκινηθεί" συνεχίζει ακάθεκτα να τσιμεντοποιεί τα πάντα. Με τέτοιου είδους βήματα σκοπεύει ο κος Σουφλιάς να δημιουργήσει υπουργεό Περιβάλλοντος;


πηγή: bionews τεύχος Απριλίου

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Κι εγώ φιλαράκο από πού θα περάσω;

Η πεζοπορεία είναι απ τις καλύτερες ασκήσεις. Γυμνάζει όλο το σώμα και έχει πολλά ευεργετικά για την υγεία. Καλό όμως είναι να υπάρχουν υποδομές και μέρη μέσα στις πόλεις γα να μπορούμε να περπατάμε. Συχνά προτιμώ να πηγαίνω περπατώντας στους προορισμούς μου, έχω δει διάφορα παράξενα και παράλογα στους δρόμους. Οι φωτογραφίες όμως που παραθέτω μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο κάθετα πάνω στο πεζοδρόμειο και ένα μηχανάκι μπροστά του... ο δρόμος έχει αρκετό νερό από βροχή (στην δεύτερη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά, αλλά ήταν σαν λιμνούλα για να περάσεις) και δεν μπορείς να μεταβείς εύκολα από το πεζοδρόμειο σε αυτόν. Μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω υπάρχει μία μηχανή ένα τζιπάκι που πάλι καλύπτουν όλο το πεζοδρόμειο.
Την ημέρα που βγήκαν οι φωτογραφίες, ήμουν πεζή, χωρίς αποσκευές ή ό,τι άλλο και το περπάτημα σε αυτό το σημείο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Δεν κατάφερα να περάσω χωρίς να βραχώ και δεν καταλαβαίνω τι στο καλό γίνεται στους δρόμους. Τί θα γινόταν ένα ΑμεΑ εκεί; Τί θα γινόταν μία μητέρα με παιδικό καρότσι, μία κυρία με καρότσι από ψώνια;
Ο σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.. καλό είναι να σκεφτόμαστε πριν από κάθε μας πράξη. Καλό είναι να αποκτήσουμε παιδεία και οδική αλλά και γενικότερη.



Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Η υπερβολή δεν μας κάνει καλό επειδή..

Ο τρόμος και ο υπερβολικός στοχασμός προκαλούν την απώλεια της ενέργειας Yin με αποτέλεσμα την αστάθεια της υγείας του ασθενή.
Η υπέρμετρη θλίψη, τραυματίζει τα εσωτερικά όργανα, προκαλώντας την εξάντληση της ζωτικής ενέργειας και μακροπρόθεσμα τον θάνατο.
Η υπερβολική χαρά, προκαλεί τον διασκορπισμό της ενέργειας και την ανικανότητά της να αποθηκευτεί.
Η μελαγχολία, εμποδίζει την ζωτική ενέργεια από το να κίνειται στους μεσημβρινούς του σώματος φυσιολογικά.


H ευδαιμονία είναι κομμάτι της φύσης σου. Δεν είναι κάτι που θα κατακτήσεις. Δεν είναι κάτι που θα φτάσεις. Γεννιέσαι μ' αυτήν.