Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

Κι εγώ φιλαράκο από πού θα περάσω;

Η πεζοπορεία είναι απ τις καλύτερες ασκήσεις. Γυμνάζει όλο το σώμα και έχει πολλά ευεργετικά για την υγεία. Καλό όμως είναι να υπάρχουν υποδομές και μέρη μέσα στις πόλεις γα να μπορούμε να περπατάμε. Συχνά προτιμώ να πηγαίνω περπατώντας στους προορισμούς μου, έχω δει διάφορα παράξενα και παράλογα στους δρόμους. Οι φωτογραφίες όμως που παραθέτω μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Είναι ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο κάθετα πάνω στο πεζοδρόμειο και ένα μηχανάκι μπροστά του... ο δρόμος έχει αρκετό νερό από βροχή (στην δεύτερη φωτογραφία δεν φαίνεται καλά, αλλά ήταν σαν λιμνούλα για να περάσεις) και δεν μπορείς να μεταβείς εύκολα από το πεζοδρόμειο σε αυτόν. Μόλις μερικά μέτρα πιο κάτω υπάρχει μία μηχανή ένα τζιπάκι που πάλι καλύπτουν όλο το πεζοδρόμειο.
Την ημέρα που βγήκαν οι φωτογραφίες, ήμουν πεζή, χωρίς αποσκευές ή ό,τι άλλο και το περπάτημα σε αυτό το σημείο ήταν πολύ δύσκολο για εμένα. Δεν κατάφερα να περάσω χωρίς να βραχώ και δεν καταλαβαίνω τι στο καλό γίνεται στους δρόμους. Τί θα γινόταν ένα ΑμεΑ εκεί; Τί θα γινόταν μία μητέρα με παιδικό καρότσι, μία κυρία με καρότσι από ψώνια;
Ο σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.. καλό είναι να σκεφτόμαστε πριν από κάθε μας πράξη. Καλό είναι να αποκτήσουμε παιδεία και οδική αλλά και γενικότερη.Δεν υπάρχουν σχόλια: