Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣEIΣ ΥΓΕΙΑΣ (HEALTH TALKS)

ΣΥΝΑΝΤΗΣEIΣ ΥΓΕΙΑΣ (HEALTH TALKS)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ - HEALTH TALKS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OMIΛΙΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Ανοίγουμε το νέο κύκλο “HEALTH TALKS 2009” και σας
προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις ανοιχτές για το κοινό, ενημερωτικές
ομιλίες - παρουσιάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων υγείας.

Είσοδος ελεύθερη - Δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας!

04/02 Γνωριμία με το Shiatsu
Aποκτήστε ζωτικότητα, κινητικότητα και βαθιά χαλάρωση
11/02 Η σχέση των δύο φύλων
18/02 Ενεργοποίηση των chakras μέσω της δύναμης
του Reiki - Βιωματικό - Διαλογισμός
25/02 Εργονομία και Χειροπρακτική
04/03 Χαρίστε στο σώμα σας υγεία και ομορφιά
11/03 Γνωριμία με τη Ρεφλεξολογία
Θεραπεία μέσω της επαφής με το πέλμα


ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
THE THERAPY SHOP
(Λ. Πανόρμου 60 Αθήνα, έξοδος μετρό στάση Πανόρμου)

Ώρα έναρξης των παρουσιάσεων: 19.00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας γι’ αυτό δηλώστε έγκαιρα τη
συμμετοχή σας στα τηλέφωνα: 210 6993903 - 210 6993995
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΥΩΝΗΣ Τηλ.: 6948 509300
ΕΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Τηλ.: 6977 914300
http://www.therapyshop.gr/

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 2009

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
6 έως 15 Φεβρουαρίου 2009


Για 14η συνεχή χρονιά,
από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ,
υπό την αιγίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεγάλο ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, αυτό το Παζάρι Βιβλίου, όπου μπορούμε να βρούμε μικρούς θησαυρούς, με ελάχιστα χρήματα, συνδυάζοντας και έναν μικρό περίπατο στο κέντρο της πόλης, συντροφιά πάντα με τη γνώση από τον μαγευτικό κόσμο του Βιβλίου, με το σύνθημα: «Υιοθετήστε ένα βιβλίο, για να μην πολτοποιηθεί!»

Το ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 2009, 6 έως 15 Φεβρουαρίου, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:45 το βράδυ.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ελεύθερος Άνθρωπος Μέλος της Κοινωνίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι απόψεις μου ειναι ουτοπικές για την κοινωνία... για εμένα, ουτοπική είναι η κοινωνία και όχι οι απόψεις μου. Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια... δεν ξέρουμε πια τί είναι αλήθεια, τί είναι λογικό, παράλογο, σωστό ή λάθος. Η κοινωνία ασθενεί.. όχι όσοι σκέφτονται διαφορετικά.
Δεν ταιριάζουμε στα στανταρ της κοινωνίας, όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί ξέρουμε πως είναι αρρωστημένα και δεν μας ταιριάζουν. Ο μέσος όρος, η κοινή γνώμη και όλα αυτά είναι ανύπαρκτα. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Οφείλουμε να είμαστε διαφορετικοί, ως άνθρωποι. Όπως κανένα κλαδί δέντρου δεν είναι ίδιο με το άλλο, έτσι και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι με τους άλλους.
Είμαστε σε θέση να κάνουμε τόσα, κι όμως αρεσκόμαστε στο να είμαστε παθητικοί δέκτες ή όταν αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι αναλωνόμαστε σε φωνές, κραυγές και ιαχές (ή στην βία, στην χειρότερη περίπτωση) που δεν μας αποφέρουν αποτελέσματα, παρά μόνο εκτόνωση. Πιο εύκολα θα βρίζαμε κάποιον με τον οποίο έχουμε πρόβλημα, ή θα τον χτυπούσαμε παρά θα λύναμε το πρόβλημά μας με τον διάλογο. Έχουμε το πλεονέκτημα της κατανόησης, της υπομονής, της αγάπης και παρ όλα αυτά αποφασίζουμε πως το καλύτερο για εμάς είναι το να ζούμε σε άγρια κατάσταση. Ο θυμός κατακλύζει το σώμα σου και είσαι έρμαιό του... γίνεσαι όπως η κοινωνία σου είπε πως είναι οι "παρεξηγημένοι", "οι κακοί" δεν είσαι εσύ.. είσαι αυτός που σου επιβάλει η κοινωνία (κοινωνικό ασυνείδητο) να είσαι. Δεν είσαι ποτέ εσύ.. δεν διαφέρεις ποτέ και πουθενά. Άλλαξέ το αυτό. Σπάσε τα δεσμά σου.. διεκδίκησε αυτά που αξίζουν για εσένα και δώσε μάχη για ό,τι σε εμπνέει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Μην αναλώνεσαι όμως σε άσκοπες μάχες, σε μαζικά παραλληρήματα... αγωνίσου με σωστό τρόπο. Με τον τρόπο δηλαδή που σου υποδηλώνει η καρδιά σου.. τότε και μόνο τότε θα είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

Under the Sky ~ Ουρανοφωτογραφίες







Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ζήτησε και θα σου δoθεί

Υπάρχει ένα ρητό που λέει "όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνομοτεί για να το κατακτήσεις" ή κάτι τέτοιο =). Ωραίο ρητό, μία καλή ερώτηση είναι αν πιστεύω σε αυτό το ρητό.. η αισιόδοξη πλευρά μου - αυτή που μου δίνεις συνήθως το κουράγιο για ατελείωτες περιπλανήσεις σε πολλά και διάφορα μονοπάτια- λέει πως ισχύει. Η μηδενιστική μου όμως, πλευρά έχει τις αντιρρήσεις της.
Πιστεύω στο πεπρωμένο.. και όχι τόσο στις συμπτώσεις. Παρ όλα αυτά, πιστεύω στην τύχη, ή καλύτερα την καλοτυχία =). Όταν σκέφτεσαι θετικά, προσελκύεις θετικές ενέργειες γύρω σου. Όταν λοιπόν η αισιόδοξη πλευρά μου αναλαμβάνει τα ηνία, ξέρω πως όλα θα πάνε καλά. Ξέρω πως αν ζητήσω κάτι με όλη μου την καρδιά, και αυτό που θέλω έχει λογικό, τότε θα συμβεί. Κάποιοι αυτό το ονομάζουν προσευχή, ίσως και να είναι.
Δεν προσεύχομαι συχνά. Ξέρω πως ο Θεός υπάρχει, το νιώθω, το διαισθάνομαι. Ξέρω όμως πως δεν είναι υπεύθυνος για αυτά που συμβαίνουν σε εμένα και σε εσένα. Κατηγορούμε τον Θεό για τα αρνητικά που βιώνουμε, που βλέπουμε, που έχουν συμβεί.. αλλά ποτέ δεν τον ευχαριστούμε. Αυτή είναι η ιδανική σχέση, ανθρώπου και Θεού; Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, εσύ φταις για όλα, εγώ είμαι αθώος αμνός... άρα η μιζέρια μου συνεχίζεται χωρίς ποτέ να σταματάει..
Πιστεύω πως οι προσευχές δεν πάνε προς τον Θεό. Εσύ επιλέγεις που θα καταλήξουν οι προσευχές σου. Όταν "προσεύχομαι" για προσωπική υγεία, δεν θα την ζητήσω από κάποιον Θεό. Θα ζητήσω από την ζωτική ενέργεια που υπάρχει παντού γύρω μας, να περάσει μέσα από εμένα, ή θα ζητήσω βοήθεια από τους οδηγούς μου ή τους φύλακες άγγελούς μου. Όταν θα "προσευχηθώ"για την δική σου προσωπική υγεία, θα την ζητήσω από τους δικούς σου οδηγούς, ή φύλακες, προστάτες ή όπως αλλιώς θέλεις να τους πεις.
Το να προσεύχεσαι απρόσωπα, σε έναν Θεό, βοηθάει πολύ. Γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν πιστεύεις στην προσευχή. Την κάνεις επειδή έτσι σε έμαθαν, την κάνεις επειδή όλες οι άλλοι μέθοδοι δεν έπιασαν, την λες για να την πεις. Έτσι λοιπόν, μία απρόσωπη προσευχή, για τον Θεό, βοηθάει.. γιατί δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Θεό επειδή δεν σε άκουσε. Μπορείς όμως να πεις πως "οι προσευχές δεν πιάνουν".
Πότε ζήτησες κάτι με την καρδιά σου; Ακόμη και όταν μιλάμε στον εαυτό μας, είτε μέσω των σκέψεών μας ή με την ομιλία μας.. ποτέ δεν του ζητάμε κάτι με την καρδιά μας. "Θέλω να διαβάζω περισσότερο, θέλω να αδυνατίσω, θέλω να παχύνω, να ψηλώσω, να ομορφύνω"... "θέλω ό,τι δεν μπορώ να γίνω για να νιώθω πως ανήκω κάπου, που στην ουσία δεν ανήκω".. Δοκίμασες ποτέ να πεις στον εαυτό σου "ξέρω πως σου ζητάω πολλά, αλλά βοήθησέ με να τα καταφέρουμε"; Δοκίμασες να πεις στον εαυτό σου.. "ξέρω πως σε καταπονώ κάθε μέρα, αλλά όταν τελειώσω μαζί σου, θα είσαι πραγματικά όσο όμορφος νιώθω πως είσαι"; Και αν τα έκανες αυτά, πώς ανταποκρίθηκε ο εαυτός σου; Υπάρχει πολύ δύναμη μέσα μας όταν κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε εκεί. Υπάρχει πολύ δύναμη γύρω μας, όταν κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε εκεί. Άρα γιατί νιώθουμε συνεχώς αδύναμοι και μόνοι; Γιατί δεν ξέρουμε να ζητάμε, και όταν ζητάμε, ζητάμε λάθος πράγματα.
Αναλλωνόμαστε στο να κατηγορούμε τους άλλους γύρω μας, είτε αναφερόμαστε σε κάποιους γενικότερα ή σε κάποιο κοινωνικό σύνολο. Όλοι έχουν ευθύνες, εκτός από εμάς. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησες συγνώμη; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησες συγνώμη στον εαυτό σου;
Μία παλιά μου φίλη, μου διάβασε κάποτε μία φράση που της είχε κάνει εντύπωση... "βάζε πάντα στόχο το φεγγάρι, ακόμη κι αν αποτύχεις θα είσαι πάντα κοντά στα αστέρια". Ζήτησε.. ζήτησε κάτι με σύνεση.. μην ζητήσεις χρήματα και ομορφιά.. αυτά έρχονται και φεύγουν και στην ουσία μετρούν λιγότερο από οτιδήποτε. Ζήτησε αγάπη, υγεία, εσωτερική ομορφιά.. ζήτα τα ίδια για εσένα και για τους άλλους.. μην ντρέπεσαι.. μίλα στον Θεό, όποτε νιώθεις πως θες να το κάνεις. Μίλα στον φύλακα άγγελό σου.. είναι πάντα δίπλα σου και σε βοηθάει όπως και όσο μπορεί. Μίλα και σε εμένα, γιατί δεν θα σου έγραφα, αν δεν ήθελα να σε ακουσω =).