Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πώς επηρεάζει τη ράχη σας η τροφή #1

  • Η τροφή μας προσφέρει ενέργεια για την δραστηριότητα των μυών. Η ανεπαρκής ενέργεια οδηγεί σε αδυναμία και σε πόνο των αρθρώσεων.
  • Προσφέρει τις πρώτες ύλες για την οικοδόμηση των συνδετικών ιστών, μυών, συνδέσμων και οστών. Αν η ποιότητα των υλικών αυτών δεν είναι καλή ούτε οι ιστοί που οικοδομούνται είναι καλοί.
  • Προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, που βοηθούν την εξουδετέρωση των άχρηστων προϊόντων του μυϊκού μεταβολισμού. Ατελής διάσπαση και αποβολή των άχρηστων προϊόντων ενθαρρύνει τη λίμνασή τους στους συνδετικούς ιστούς και κατά συνέπεια μείωση της λειτουργίας τους και προδιάθεση σε φλεγμονές.

Η ικανότητα του σώματός μας να χρησιμοποιεί την τροφή μας για να εκπληρώσει αυτούς τους ρόλους εξαρτάται, φυσικά, από υγιή πέψη και σωστή ποιότητα τροφής.

Πώς βοηθά τη ράχη σας η σωστή διατροφή;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι με τους οποίους η προσοχή που δίνετε σ' εκείνα που τρώτε και που δεν τρώτε μπορεί να βοηθήσει να χειριστείτε τους ραχιαίους πόνους.

Ποιότητα

Εξασφαλίστε ότι η τροφή που χρησιμοποιείτε στη βασική διατροφή σας προσφέρει ποικιλία και ποιότητα που θα σας δώσουν επαρκή ποσότητα πρώτων υλών οι οποίες χρειάζονται για υγιείς ιστούς.

Καθαρισμός

Είναι δυνατόν με τη νηστεία και τα ελεγχόμενα προγράμματα διατροφής να βοηθήσετε το σώμα στις λειτουργίες καθαρισμού και αποβολής. Τέτοια προγράμματα ίσως βοηθούν τη διπλή λειτουργία εξουδετέρωσης και αφαίρεσης των προϊόντων οξείδωσης, των συνθέσεων των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες δεν καταστρέφουν μόνο τους ιστούς, αλλά είναι δυνατόν να εμποδίζουν τη λήψη ουσιωδών θρεπτικών στοιχείων. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μειώνει επίσης την έκθεσή σας σε τροφές στις οποίες έχετε δυσανεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: