Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Όταν ο καρκίνος μας χτύπησε την πόρτα.. #2

Κάποιες φορές μ' αρέσει να συνεχίζω θέματα που κάποτε άφησα στην μέση. Το πρώτο μέρος αυτής της δημοσίευσης αναρτήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε δεν γνώριζα πως να καταπιαστώ με το θέμα -επειδή είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα- οπότε μίλησα για πρόληψη και για ανάγκη εσωτερικής γαλήνης. Ήταν τόσα πολλά αυτά που ήθελα να γράψω, όμως προτίμησα να πω μερικά απλά πράγματα.
Σε γενικές γραμμές είχα ακούσει πράγματα για τον καρκίνο.. ενημερωτικά, όμως για να κατανοήσεις κάτι πρέπει να το δεις από κοντά.

Αυτό που κατάλαβα εγώ, είναι πως ο καρκίνος είναι ένας πόλεμος.. γεμάτος από πολλές μάχες.. η έκβασή του δεν είναι ποτέ ξεκάθαρη, τα ποσοστά είναι πλασματικά, η συμβατική του θεραπεία είναι ιδιαίτερα επίπονη, έντονη και αβέβαιη.
Σε αυτόν τον πόλεμο κερδίσαμε πολλές μικρές και μεγαλύτερες μάχες.. όμως εντέλει δεν καταφέραμε να βγούμε νικητές.
Έκανα πολλές φορές απολογισμό, τί θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Τί θα μπορούσε να είχε γύρει την πλάστιγα προς το μέρος της; Τί θα μπορούσε να γίνει για να μην ταλαιπωρείται τόσο ο κόσμος με αυτές τις ασθένειες;
Αρχικά ο τακτικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικός. Ξέρω πως όλοι είμαστε πολυάσχολοι, αλλά είναι αυτή η δικαιολογία ικανή να μας στερήσει την ζωή μας; Είναι οι υποχρεώσεις μας σημαντικότερες από την ίδια μας την ζωή;
Φυσικά η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση. Μία όσο γίνεται ισορροπημένη διατροφή, μία απλή σωματική άσκηση που να μας αρέσει και να είναι στα μέτρα μας και μία (όσο είναι δυνατόν) ηρεμία και θετικότητα στον τρόπο αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων.
Από την στιγμή όμως που η ασθένεια σας κτυπήσει την πόρτα τί γίνεται; Σίγουρα ο γιατρός σας έχει πολλά να σας προτείνει.. υπάρχουν όμως παράλληλα και άλλοι δρόμοι που ίσως να μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Αναφέρομαι στην εναλλακτική θεραπεία.
Υπάρχουν πολλά είδη εναλλακτικών θεραπείων, κάθε ένα έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό για την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων σε συνεργασία με τον γιατρό σας. Καλό θα είναι να ψάξουμε να δούμε ποια εναλλακτική θεραπεία μας ταιριάζει. Μπορεί αυτή η επιλογή να είναι αρκετά οφέλιμη, είτε για την καταπολέμηση της ίδιας της ασθένειάς είτε για να εξομαλυνθούν οι παρενέργειες της συμβατικής θεραπείας.

αντιγράφω από την σελίδα: ολιστική ιατρική

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg's aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται..

Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. ποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.



Να είστε καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας =)