Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

O Θρησκευτικός Ασκητισμός του Πυθαγόρα

Οι οπαδοί του Πυθαγόρα του Σάμιου λένε τα εξής γι' αυτόν, ότι προτού γεννηθεί ως Ίων, υπήρξε ως Ευφορβος στην Τροία, ότι δηλαδή αφού πέθανε, ξανάρθε στη ζωή και ξαναπέθανε, όπως αναφέρουν τα έπη του Ομήρου. Ακόμη ότι αρνιόταν να φορέσει ρούχα κατασκευασμένα από προϊόντα ζώων και ότι από την τροφή του απέκλειε τα έμψυχα, καθώς και τη θυσία αυτών. Για να μη μολύνει με αίμα τους βωμούς, οι προσφορές του προς τους Θεούς ήταν πλακούντες από μέλι, θυμίαμα και ύμνοι, γιατί γνώριζε ότι με αυτού του είδους τις προσφορές ευαρεστούνται οι θεοί μάλλον παρά με τις εκατόμβες και το μαχαίρι μέσα στο κάνιστρο. Διότι συναναστεφόταν με τους Θεούς και από αυτούς μάθαινε, με ποια συμπεριφορά των ανθρώπων ευχαριστούνται αυτοί και ποιαν αποστρέφονται, από τους ίδους ακόμη έμαθε όσα γνώριζε σχετικά με τη φύση.

Φιλόστρατου, Βίος Απολλωνίου Τυανέως, εκδόσεις Γεωργιάδη, τόμος Α' σελίδα 49

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο ένα ρόφημα. Βοηθά στην σωστή λειτουργεία του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Είναι πλούσιο σε φθόριο και προστατεύει από την τερηδόνα. Μειώνει την χοληστερίνη, τα τρυγλυκερίδια και γενικά τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο αίμα. Δρα ευεργετικά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης. Βοηθά την πέψη και είναι λιποδιαλυτικό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες) και τα τελευταία χρόνια έχουν εντατικοποιηθεί οι έρευνες για τα αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού εναντίον του καρκίνου. Βέβαια το πράσινο τσάι δεν είναι φάρμακο, αν και σε πολλές χώρες είναι βασικό συστατικό ιατρικών παρασκευασμάτων.

Από το φυλλάδιο για το πράσινο τσάι του Οίκου Τσαγιού Madras.


Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.
Τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου στις χώρες της Δύσης είναι μια ανησυχητική πραγματικότητα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι 70% περίπου των περιπτώσεων σχετίζονται με τη διατροφή, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον για το ρόλο συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών στην πρόληψη του καρκίνου.
Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται από το φυτό Camelia sinensis, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες πιστεύεται ότι προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε το Μάιο στο International Journal of Cancer αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο για εμφάνιση γαστρίτιδας, που θεωρείται ότι προηγείται πολλών περιστατικών καρκίνου του στομάχου.
Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Mutation Research αναφέρει ότι η κατανάλωση περισσότερων από δέκα φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα καθυστερεί σημαντικά την ανάπτυξη του καρκίνου, σε σύγκριση με την κατανάλωση λιγότερων από 3 φλιτζάνια την ημέρα. Στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, η εκδήλωση του καρκίνου καθυστέρησε για περισσότερα από 7 χρόνια. Στους άνδρες, τα αποτελέσματα ήταν πιο μετριοπαθή, αλλά με εξίσου σημαντική καθυστέρηση: περισσότερα από 3 χρόνια.
Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 30 επιστημονικές έρευνες που διερευνούν την επίδραση της κατανάλωσης πράσινου τσαγιού στον κίνδυνο για καρκίνο. Βάσει των περισσοτέρων από αυτές αποδεικνύεται ότι το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλει στην προστασία απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως αυτές που επηρεάζουν το παχύ έντερο, το στομάχι, τον οισοφάγο, την χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας.
Παρόλ' αυτά, οι ευεργετικές ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να συμβάλει και στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και άλλων βλαβερών λιπιδίων του αίματος, γνωστά ως τριγλυκερίδια.Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν και υψηλά επίπεδα HDL "καλής" χοληστερόλης, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν πέρσι στο Journal of Nutritional Biochemistry, το απόσταγμα πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην προστασία της χοληστερόλης από καταστροφικές αλλαγές (οξείδωση), οι οποίες πιστεύεται ότι συμβάλουν στην προδιάθεση για απόφραξη των αρτηριών.
Άλλο όργανο του σώματος που φαίνεται να επηρεάζεται θετικά από τις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού είναι το συκώτι. Η λειτουργία του συκωτιού ελέγχεται συχνά με εξετάσεις αίματος, που καταμετρούν τα επίπεδα ενζύμων στο συκώτι.Τα επίπεδα αυτών των ενζύμων είναι συνήθως αυξημένα σε περίπτωση ασθένειας στο συκώτι. Η ίδια έρευνα που αναφέρεται στη σχέση πράσινου τσαγιού και μειωμένης χοληστερόλης αποδεικνύει και ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι.
Αν και είναι κυρίως συνδεδεμένο με τις χώρες της Ανατολής, το πράσινο τσάι έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη, και να διατίθεται ευρέως.

Από: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=928

Καλοκαιριάτικα Τσάι;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ζεστό ρόφημα πράσινου τσαγιού και να του προσθέσετε παγάκια. Αν πάλι έχετε όρεξη υπάρχει και το Smoothie Πράσινου Τσαγιού . Υπάρχουν και στα καταστήματα παγωμένα ροφήματα με πράσινο τσάι αλλά σαφώς δεν συγκρίνονται με τα φυσικά.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Ποιός θα αγαπήσει τη Ρόζι;

Η Ρόζι Βρήκε Σπίτι

Χιλιάδες αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια πέφτουν καθημερινά θύματα της ανθρώπινης αδιαφορίας και βιαιότητας. Η Ρόζι είναι ένα από αυτά.Βρέθηκε στις 26/07/08 σε κεντρικό δρόμο με καταστήματα, να εκλιπαρεί για βοήθεια μέσα σε φρικτούς πόνους. Ένα όργανο κρεμόταν έξω από το σκελετωμένο σωματάκι της και δεκάδες άνθρωποι που περνούσαν δεν της έδιναν σημασία ή παραμέριζαν με έκφραση αηδιασμού για το θέαμα.


Για καλή της τύχη περνούσαμε και εμείς από εκεί και η μικρή Ρόζι σώθηκε από θαύμα μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι δύο κτηνίατροι που την εγχείρησαν στην ιδιωτική κλινική "Κέντρο γάτας" στην Kυψέλη.
Προς το παρόν βρίσκεται ακόμα στην κλινική μέχρι να αναρρώσει πλήρως.Η Ρόζι θα δοθεί στειρωμένη και εμβολιασμένη.
Ευχαριστούμε πολύ το κέντρο γάτας για την δωρεάν στείρωση που προσέφερε και την έκπτωση στα έξοδα νοσηλείας.
Σε λίγες μέρες θα έχει ανακτήσει το βάρος της και θα είναι έτοιμη για χάδια και γουργουρητά.

Βοηθήστε μας να της βρούμε κάποιον που θα την υιοθετήσει και θα την αγαπήσει πραγματικά.
Τηλ. επικοινωνίας 6939-222700
Αν θέλετε να την δείτε από κοντά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το http://catvetcenter.gr/
Τηλ. 210 8648140Διεύθυνση: Ανάφης 17 Κυψέλη.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

HERBAL ESSENCE

http://ga0.org/campaign/hurtful_essence

Υπογραφές ενάντια στην Herbal Essence για τα βασανιστήρια που κάνει στα ζώα.

Το κείμενο λέει:
Εκτός από τους ισχυρισμούς της εταιρίας Procter & Gamble για το ότι τεστάρει προϊόντα σε ζώα μόνο ως τελευταία επιλογή και όταν ζητείτε από τον νόμο, δημοσιεύτηκαν επιστημονικές εργασίες που δείχνουν ότι η εταιρία έχει ήδη εγκρίνει ένα συστατικό στο σαμπουάν της Χερμπαλ -butylparaben- με το οποίο τάησαν σε μαζικά σε ζώα που ήταν σε εγκυμοσύνη.
Το πείραμα σκότωσε, 1300 ζώα (100 έγκυες μητέρες και 1200 νεογέννητα τους) αφού υπέβαλε τα ενήλικα ζώα στο να φάνε με το ζώρι το χημικό που είχε το σαμπουάν, για 3 εβδομάδες, σκότωσαν τις μητέρες σε θαλάμουν carbon με αέριο από διοξείδιο (!!!) και μετά οι επιστήμονες τα πήραν τα σκυλάκια από τις κοιλιές των πεθαμένων μητέρων τους και τα σκότωσαν.Αυτά βέβαια, τα έκαναν για να βεβαιωθούν πως οι ανθρώπινες μαμάδες που αγοράζουν το προϊόν τους θα είναι καλά.

Προσωπικά πέρα από τις υπογραφές που στην τελική, κανείς δεν κέρδισε τίποτα από την συλλογή υπογραφών προτείνω μποϊκοτάρισμα στα προϊόντα της εταιρίας.